La primera sentència d’afectats per Preferents de Caixa Laietana a Mataró.

Ha sortit a la llum la primera sentència dels Jutjats de Mataró en relació a un matrimoni d’afectats per Participacions Preferents de Caixa Laietana. Com molt bé recull la Sentència a Mataró, ciutat que va veure néixer l’entitat financera, Caixa Laietana hi ha exercit durant molts anys el paper d’entitat de referència i confiança per molts dels seus ciutadans, fet que ha implicat que els perjudicats per la venda massiva de Participacions Preferents i Obligacions Subordinades siguin també molt nombrosos. Per aquest motiu tots esperàvem amb expectació les primeres resolucions dels Jutjats locals que hauran de resoldre en els pròxim mesos molts casos d’afectats. I podem dir que aquesta primera sentència ens ha satisfet enormement i esperem que sigui la primera de moltes que vagin en la mateixa línia.

Val a dir que el cas de les presents actuacions és un dels més flagrants que poden haver-hi doncs es va efectuar una compra d’aquests títols tòxics quan un dels titulars portava temps afectat per un important Alzheimer i per tant és evident que en dita operació (com molt bé recull la sentència) no hi ha un vici en el consentiment si no que el consentiment és del tot inexistent.

Però si que la sentència assenta unes bases contundents sobre les evidents mancances i incompliments perpetrats per l’entitat bancaria a l’hora de comercialitzar les Participacions Preferents i la total absència d’informació sobre el risc que podien comportar. En aquest sentit hi ha un retret important al seu actuar, considerant fins i tot que ratlla l’íl•licit penal i donant compte dels fets a la Fiscalia per que faci les indagacions oportunes sobre si s’aprecien indicis que donin peu a la incoació d’un procediment penal.

Així doncs dona la raó als afectats, i per tant el dret a recuperar la inversió inicialment feta amb els interessos legals des del primer dia (i obligant-se també a retornar les retribucions cobrades durant els anys de vigència però que en general son inferiors al interès legal que han de cobrar) i condemna en costes a l’entitat bancaria apreciant inclús temeritat en el seu actuar.

Com hem dit es troba d’un cas molt evident al estar els afectats en una situació d’especial vulnerabilitat però els fonaments de base creiem que es podran extrapolar a qualsevol afectat que tingui un perfil de minorista i consumidor no expert en l’àmbit de les finances. Així doncs ens dóna esperances!!

Laia Manté Majó
Advocada Col.lectiu Ronda Mataró.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s