PRIMERA SENTÈNCIA A MATARÓ QUE ANUL·LA UNA VENDA DE SUBORDINADES DE CAIXA LAIETANA BESCANVIADES PER ACCIONS DE BANKIA.

El passat 15 de març, un any i una setmana després que Bankia iniciés el procés de bescanvi de la major part de Participacions Preferents i Obligacions Subordinades de Caixa Laietana per accions (que han esdevingut ruïnoses) la jutge del Jutjat de Primera Instància nº2 de Mataró ha estimat la demanda presentada per Col·lectiu Ronda en defensa d’una de les afectades.

S’ha desvetllat doncs una incògnita sobre com considerarien els jutges la operació de bescanvi d’aquests títols en accions de Bankia (i que els ha portat a perdre quasi la totalitat dels seus estalvis). Bankia sostenia que aquest bescanvi subsanava una possible mala comercialització de les Subordinades/Preferents inicialment adquirides doncs en el moment d’acceptar les accions si que es va informar àmpliament sobre els seus riscos i condicions (entre elles es va fixar un preu d’adquisició de les accions amb un mínim de 2 euros, quan en aquell moment ja era molt inferior i que per desgràcia actualment és proper a 0 quan encra els queden accions per rebre).

En aquest cas la Jutge reconeix que l’afectada no tenia altra opció que acceptar el bescanvi si no volia perdre tots els seus diners i que essent nul·la la compra inicial de les Subordinades per vici en el consentiment també ho ha de ser el bescanvi posterior i subsegüent i per tant cal anul·lar totes les operacions fetes i tornar al moment inicial retornant a la afectada el 100% del capital invertit més els interessos legals (restant-ne els ja percebuts durant la vigència de les subordinades) i havent d’assumir Bankia les costes del procediment.

Sentencia Bankia Mataró

Laia Manté Majó
Advocada del Col·lectiu Ronda
Mataró

2 comentarios sobre “PRIMERA SENTÈNCIA A MATARÓ QUE ANUL·LA UNA VENDA DE SUBORDINADES DE CAIXA LAIETANA BESCANVIADES PER ACCIONS DE BANKIA.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s